Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовця Хмельницького військкомату затримано на підкупі свого колеги для «відмазування» призовників від служби

Посадовця Хмельницького військкомату затримано на підкупі свого колеги для «відмазування» призовників від служби - Корупціонер в Україні
19570
Осінній призов у «розпалі» (триватиме до кінця грудня). ДБР затримало одного з керівників Хмельницького об’єднаного обласного військового комісаріату після передачі хабаря іншій службовій особі військомату.

Військовослужбовця було затримано після передачі хабаря в сумі 1100 доларів США іншому посадовцю, який займає відповідальне становище, за відповідне рішення для двох призовників. За «тарифом» за кожного призовника визнаного непридатним до проходження строкової служби військовослужбовець пропонував колезі - керівнику 500 доларів США.

За такі дії  за ч. 3 ст. 369 КК України фігуранту справи «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Черговий випадок у військоматі свідчить про низьку виховну роботу саме очільників військоматів, так як досі є бажаючі відмовитись від проходження військової служби, що й стає джерелом для корупціонерів. Але ще до недавна, незважаючи на війну, керівники країни заявляли про швидке завершення військових дій та перехід військової служби лише на контрактну. Нажаль, затягнулась війна та «обіцянки».


#ДБР
#Хмельницький
#військомат
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: