Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Працівник Нацполіції з подільниками займався незаконним заволодінням майна громадян.

Працівник Нацполіції з подільниками займався незаконним заволодінням майна громадян. - Корупціонер в Україні
19120
ДБР у Запорізькій області запобігла незаконному заволодінню майна на понад мільйон гривень членами організованої злочинної групи, в якій перебував працівник поліції.

Слідчими ДБР (теруправління у місті Мелітополі) повідомлено про підозру у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів учасникам організованої групи, до складу якої входив працівник Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області. Знов відзначилися «соколи» Авакова.

За даними розслідування встановлено, що організована група у складі 4 осіб діяла на території Запорізької області з 2013 по 2019 роки, вони займались незаконним заволодінням майном малозабезпечених, наркоманів та п’яниць. Зокрема, з’ясовано, що підозрюваний працівник Бердянського відділу поліції, зі складу групи, використовував свої зв’язки у правоохоронних органах та знаходив потенційних «жертв» з числа неблагополучних громадян, чинив на них «тиск» у психологічній та фізичній формі з метою привласнення їхнього майна, тобто зухвало погрожував, в тому числі зброєю та «переконував» під дулом віддати майно. Для цього громадян під вигаданими приводами утримували проти їх волі в спеціально знятому для цих цілей житло, а в цей час переоформлювали квартири та інше майно на підставних осіб.

У результаті діяльності організованої групи потерпілим громадянам завдана матеріальна шкода у сумі понад 1 мільйон гривень.

За ці злочини, а саме: незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 146 КК України); шахрайство, вчинене організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України) та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України), членам банди світить строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Залишилось довести на паперах їх вину, щоб не уникнули, як завжди, відповідальності. А чи повернуть потерпілим втрачене, покаже час.

#ДБР #Нацполіція #незаконнезаволодіннямайном
Поділиться в соціальних мережах: