Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Працівників Нацполіції у Киівській та Дніпропетровській областях викрито на вимаганні хабарів

Працівників Нацполіції у Киівській та Дніпропетровській областях викрито на вимаганні хабарів - Корупціонер в Україні
13800
ДБР у Києві за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування відносно заступника начальника слідчого відділення одного з райуправлінь Нацоліції в Київській області. Посадовець змушував фігуранта кримінального провадження к наданню хабаря.

Під час слідства було встановлено, що восени минулого року чоловік рухаючись по дорозі за кермом свого автомобіля збив пішохода, який отримав тяжкі пошкодження. Начальник слідчого відділу райуправління, після відкриття кримінального провадження відносно цього ДТП, почав змушувати винуватця к наданню хабаря у 3,5 тис. дол. США, за вплив на процесуального керівника у цій справі. Також обіцяв домовитись з прокурором щодо звільнення винуватця ДТП від кримінальної відповідальності та поверненути йому автівку зі штраф-майданчика Під час отримання 70 тис. грн хабаря, співробітники ДБР затримало посадовця. Після затримання, заступника начальника слідчого відділення райуправління було звільнено з лав Нацполіції.

У той же час на Полтавщині співробітники ДБР за процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури, повідомили про підозру старшому оперуповноваженому Управління міграційної поліції у Дніпропетровській області.

Оперуповноважений здійснював протидію злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми. Посадовець знайшовши у мережі інтернету сайт знайомств, прийняв рішення шантажувати власника щодо порушенням їм закону та можливим кримінальним переслідуванням за розповсюдження порнографії. За безперешкодне продовження займатися цим бізнесом посадовець запропонував власнику сайта щомісячно перераховувати йому на банківську карту 1 тис. дол. США. А для більш успішного розвитку цього бізнесу правоохоронець запропонував організувати на сайті платні онлайн-трансляції оголених молодих дівчат.
Нещодавно переказ грошей власником сайту на банківський картку, яку вказав правоохоронець було задокументовано слідчими ДБР. Після чого слідчими було проведено обшуки за місцем проживання правоохоронця та вилучені матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Правоохоронці у Київській та Дніпропетровській областях обвинувачуються за ч. 3 ст. 368 ККУ у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Також заступник начальника слідчого відділення обвинувачується за ч. 2 ст. 369-2 КК у зловживанні впливом.


#ДБР #КиївськаОбласнаПрокуратура #ДніпропетровськаОбласнаПрокуратура #Нацполіція #зловживаннявпливом #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: