Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

При отриманні хабаря в $200 тисяч був затриманий високопосадовець ДФСУ Роман Неговєлов

При отриманні хабаря в $200 тисяч був затриманий високопосадовець ДФСУ Роман Неговєлов - Корупціонер в Україні
25620
У Києві ДБР із залученням власного спецназу затримало очільника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФСУ Романа Неговєлова під час отримання їм хабаря в розмірі 200 тис. доларів США.



Співробітник ДФСУ був спійманий на гарячому під час одержання першої частини хабаря в розмірі 100 тис. доларів США, який високопосадовець вимагав від керівника одного з фармацевтичних підприємств за повернення вилучених під час обшуку документів та закриття кримінального провадження.

З відкритих джерел відомо, що Роман Неговєлов раніше працював певний час в СБУ, а ім'я та прізвище його неодноразово опинялося в фокусі різних журналістських розслідувань, присвячених так званій «фармацевтичній мафії». За це медійники «охрестили» Романа Неговєлова та його колишнього шефа в СБУ Миколу Беззубенка «збирачами відкатів», які вони вимагали від постачальників медичного обладнання. Більше того - власник компанії «Діавіта» Сергій Ледін свідчив про «візит» до нього «чекістів», що вимагали свою частку в схемі постачання ліків. На той момент фірма відмовилася від посередників і перейшла на прямі закупівлі у виробника. З розповіді Сергія Ледіна про спілкування з співробітниками СБУ саме вони наполягали на створені корупційної схеми: «А де тут ми в цій схемі?» - запитав Беззубенко, на що отримав відповідь, що «схеми ніякої немає, є поставка товару». На що пан Неговєлов відповів: «Ви не хвилюйтеся, ми вас навчимо як це зробити».



Також відомо, що після обрання нового Президента, Микола Беззубенко отримав підвищення всередині СБУ, а Роман Неговєлов нещодавно працевлаштувався до ДФСУ та обіймає у відомстві посаду в. о. начальника Головного управління протидії економічним порушенням (ГУПЕП).



Звісно, не потрібно «боротися» з мафією, достатньо її очолити. Перезавантаження потребують всі відомства, особливо підрозділи, що саме повинні боротися з проявами корупції. Чесних людей достатньо щоб забезпечити верховенства права та невідворотність відповідальності за свої злочинні дії.


#ДБР #ДФСУ #ПЕП
#РоманНеговєлов
#МиколаБеззубенко
#фармацевтичнамафія
Поділиться в соціальних мережах: