Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Приватна митниця за рахунок держави

Приватна митниця за рахунок держави - Корупціонер в Україні
21050
Слідчі ДБР підтверджують, що причини недоотримання коштів на митниці є самі митники.  Заступник начальника та три головних інспектора одного із відділів митного оформлення поста «Житомир» Київської митниці, який розташованого у місті Хмельницькому, були спіймані на «горячему».

Слідством було встановлено, що протягом 2017-18 років митники здійснювали митне оформлення транспортних засобів на підставі документів, які містять недостовірну інформацію стосовно року виробництва автомобілів. Таким чином, занижувався розмір митних платежів, що заподіяло державі збитків на суму понад 3,7 млн. гривень. Призначення «реформаторів та соросят», зокрема,  вже екс-головного митника Максима Нефьодова, доводить, що міняючи лише керівників прогнилу систему не змінити.

За таку «роботу» митникам світить  покарання за ч. 1 та ч. 2 ст. 364 ККУ у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але у разі доведення їх вини, так як впевненість, що судова система  зможе покарати давно зникла.

 
Поділиться в соціальних мережах: