Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Прокуратура повернула територіальній громаді Київщини вкрадені земельні ділянки вартістю понад 82 млн. грн

Прокуратура повернула територіальній громаді Київщини вкрадені земельні ділянки вартістю понад 82 млн. грн - Корупціонер в Україні
16740
За позовом Вишгородської окружної прокуратури, яка діяла в інтересах Володарської сільради Поліського району, Господарський суд Київської області визнав незаконними та скасував рішення про державну реєстрацію права власності товариства приватної власності на земельні ділянки загальною площею майже 350 га та вартістю понад 82 млн. грн.

Судом було встановлено, що державна реєстрація права власності на земельні ділянки за товариством була проведена реєстратором протиправно, тому що рішення органу місцевого самоврядування про передачу цих земель (комунальної власності) у приватну власність, не приймалися.

В ході досудового розслідування кримінального провадження буде дана оцінка законності дій державного реєстратора.

Ольга Оніщук (заступник міністра юстиції) у своєму інтерв’ю бравурно заявляла, що несанкціонованих втручань в реєстри вже немає. Але всі рейдерські схеми полягали в залучені саме офіційних держреєстраторів, які за свою чорну справу й називають «чорними реєстраторами». Корупційні схеми в Мінюсті саме полягали в «кришуванні» реєстраторів, а так як «чорні» реєстратори продовжують працювати, можливо зробити висновок, що схеми ще залишились. Без «контролю» очільників відомства навряд чи цей «бізнес» міг процвітати.


#ВишгородськийРайон #Прокуратура #ГосподарськийСудКиївськоїОбласті #земля #корупція
Поділиться в соціальних мережах: