Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

П’ять посадовців КМДА разом з підприємцями організували «бізнес» на евакуації автівок у столиці

П’ять посадовців КМДА разом з підприємцями організували «бізнес» на евакуації автівок у столиці - Корупціонер в Україні
17790
Генпрокуратура повідомила про підозру п’яти службовим особам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та двом керівникам приватних юридичних осіб за фактом зловживання службовим становищем.

Слідством було встановлено, що один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА  залучив керівництво Управління (інспекції) з паркування та інших підлеглих інспекторів, до незаконної схеми збагачення шляхом безпідставної евакуації транспортних засобів, які були припарковані на вулицях столиці, на штраф-майданчики. А свої авто власники могли забрати лише після оплати «штрафів», сума яких була вдвічі більшою за офіційну. До цієї схеми організатори також залучили приватні служби, які займаються евакуацією транспортних засобів у м. Києві. Для евакуаторних служб чиновниками КМДА були встановлені «плани», щоденно повинно було складатися 300 актів, на підставі яких евакуювали автомобілі. Для виконання «денного плану», інспектори вдавалися до хитрощів, зокрема біля припаркованого автомобіля встановлювали знак «Дорожні роботи».

За результатами проведених обшуків на робочих місцях та за місцем проживання злочинців були вилучені документи, носії інформації, засоби зв’язку, грошові кошти та інші речові докази, зокрема значну кількість актів огляду та тимчасового затримання транспортних засобів.

Фігурантів справи звинувачують за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

А кажуть совок себе вичерпав. Чиновники Кличка дуже добре впроваджують планову діяльність підзвітних служб. Може слідство встановить та повідомить загалу, яку частину цих «надходжень» отримувало керівництво мерії.


#Генпрокуратура #Департаменттранспортноїінфраструктури #КМДА #корупція #евакуаціяавто
Поділиться в соціальних мережах: