Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Рейдерські схеми придумані у Мінюсті мандрують Україною

Рейдерські схеми придумані у Мінюсті мандрують Україною - Корупціонер в Україні
19600
Знову в об’єктиві камер та пильної уваги потрапляє Міністерство Юстиції України та Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Про діяльність цього органу міністерства, журнал вже розповідав ще наприкінці 2019 року, після останніх парламентських перегонів, у статті «Черговий пшик від нової влади» і Офісу протидії рейдерству на початку 2021 року. І як не сумно, але з цього часу нічого не змінилось, навіть більше Київські майнові питання почали мандрувати Україною і на даний час зупинилися у місті Івано-Франківськ.

19 серпня у Південно-Західному міжрегіональному управлінні МЮУ (м. Івано-Франківськ) відбулося засідання Південно-Західної Регіональної Колегії Міністерства юстиції України з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність Державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції стосовно нерухомого майна, розташованого в межах Київській області, щодо розгляду скарги Анастасії Ігнатенко, на  рішення Комісії Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), яке стосувалося торговельного комплексу по вул. Малишка, 5 у Києві.

На протязі багатьох років у законних власників торговельного комплексу загальною площею більш ніж 3 тис. кв. м в м. Києві намагаються за допомогою внесення змін до реєстрів нерухомого майна та нечистих на руку нотаріусів «рейдернути» законне приватне майно. Причому активним помічником в цьому виступає саме Мінюст. На цей раз в Міністерстві юстиції придумали схему, як можна переглянути неугодне рішення будь-якої територіальної колегії з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, причому так щоб виключити навіть можливість власника майна захищати свої інтереси, майно.

Питання щодо територіальності розгляду скарги Ігнатенко, перше яке виникло на початку засідання Колегії, так як об’єкт спору – майно розташовано у місті Києві, а перегляд рішення  київської Комісії Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції може робити тільки Центральний апарат Міністерства юстиції, що ставить під сумнів легітимність розгляду самої скарги Південно-Західною Регіональною Колегією.

На що перший заступник начальника міжрегіонального управління та головуюча Південно-Західної Регіональної Колегії Юлія Бабина, заперечила відносно цього питання мотивуя, що існують якійсь накази Міністерства юстиції,  які регламентують такий розгляд. Однак копії цих наказів Південно-Західна Регіональна Колегія так і не змогла надати.

Сам розгляд скарги був формальним. Реєстратора, дії якого оскаржуються і який понесе покарання взагалі не повідомили про розгляд скарги. Інформація щодо засідання Колегії була розмішена на сайті Південно-Західному міжрегіональному управлінні МЮУ, яке знайти доволі складно. Скарга оформлена не належним чином. Під час розгляду скарги були відсутні матеріали які повинні були бути додані до самої скарги, аби розгляд був всебічний та неупереджений. Як результат члени Південно-Західної Регіональної Колегії взагалі мовчали у засіданні, тому як не розуміли про що йде мова.

Під час засідання розгляду скарги всі Сторони були заслухані та мали можливість надати свої пояснення, а також поставити вищевказані питання Колегії. Але відповіді членів Колегії на питання їх не вирішили, тому легітимність проведеного засідання Південно-Західної Регіональної Колегії МЮУ залишається під сумнівом.

А про результати розгляду скарги, ми зможемо дізнатися тільки з часом, на сайті Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в м. Івано-Франківськ.

Питань повстало багато, будемо з’ясовувати…

Ось така «прозора» комісія Мінюсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Це реалії сьогоднішньої України!





#МЮУ #ОфісПротидіїРейдерству #ПівденноЗахіднеМіжрегіональнеУправлінняМЮУ #ІваноФранківськ. #рейдерство #корупція
Поділиться в соціальних мережах: