Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

САП з НАБУ звернулася до ВАКС щодо цивільної конфіскації у судді Максима Ковбеля 5,7 млн. грн

САП  з НАБУ звернулася до ВАКС щодо цивільної конфіскації у судді Максима Ковбеля 5,7 млн. грн - Корупціонер в Україні
20640
САП  на підставі матеріалів розслідування НАБУ, звернулася до ВАКС з позовними вимогами, визнати необґрунтованими та стягнути в дохід держави активи, які належать судді Васильківського міського районного суду Київської області Максиму Ковбелю, у сумі понад 5,7 млн. грн. Позов до ВАКС було подано 18 січня 2022 року.

Під час розслідування детективи  НАБУ з’ясовали, що суддею Васильківського міського районного суду Київської області Максимом Ковбельом було набуто у власність квартиру у Києві площею 142 кв. м та автомобіль через третіх осіб. Встановлена вартість майна набутого суддею становить 6,7 млн грн. З аналізу доходів та майнового стану судді Максима Ковбеля, детективами з’ясовано неможливість набуття вказаних активів за рахунок законних доходів судді.

Також факт який заслуговує на окрему увагу є рішення у березні 2021 року, судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Максима Ковбеля, яким був виправданий колишній народний депутат Сергій Пашинський, обвинувачений у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу.

Можливість цивільної конфіскації 5,7 млн грн. у судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Максима Ковбеля, стало можливим у результаті набуття у 2019 році чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів».


#САП #НАБУ #ВАКС #суддяМаксимКовбель #ВасильківськийМіськийРайоннийСудКиївськоїОбласті #цивільнаконфіскація #корупція
Поділиться в соціальних мережах: