Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ-шник вимагав 100 тис. доларів США від представника банку

СБУ-шник вимагав 100 тис. доларів США від представника банку - Корупціонер в Україні
19270
Слідчі ДБР (теруправління в місті Києві) повідомили про підозру старшому оперуповноваженому ГУ Контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у рамках кримінального провадження за фактом вимагання та одержання 100 тис. доларів США від представника банку.

Слідчі ДБР встановили, що контррозвідник був співучасником злочинної схеми заволодіння грошовими коштами одного з банків міста Києва. До складу злочинної групи також входив прокурор однієї з місцевих прокуратур міста Києва, який раніше був затриманий «на гарячому» під час одержання хабаря.

Схема полягала в наступному.

Була складена завідомо неправдива заява про вчинення злочину працівниками цього банку від імені третьої особи та подали її до Печерського УП ГУ Нацполіції у місті Києві, разом з цим були внесені відповідні відомості про вчинення злочину до ЄРДР. У подальшому «схематозники» склали неправдивий протокол допиту потерпілого від імені третьої особи, який долучено до матеріалів кримінального провадження. Вже пізніше прокурор допитав представника банку та висунув йому вимогу про надання хабаря у сумі 100 тис. доларів США, за це обіцяв закрити кримінальне провадження, забезпечити подальше «кришування» банку від реєстрації відносно нього кримінальних проваджень усіма правоохоронними органами міста Києва. Також гарантував, що ЗМІ не отримають інформації про нібито незаконну діяльність банку та членів її правління, а також «викриє» так званого «замовника» реєстрації вказаного кримінального провадження.

Ще в червні 2020 року прокурор був затриманий під час одержання 100 тис. доларів США від представника банку.

Обом фігурантам справи висунуто обвинувачення по багатьом статтям ККУ.

Жадібність чи впевненість у безкарності штовхає посадовців на злочин. І те і інше. Ще багато роботи потрібно провести щоб очистити силові відомства від таких «співробітників». Може «відкриття» декларацій сприятиме прискоренню очищення правоохоронних органів та бажання цього керівництвом відомств.

#ДБР #СБУ #прокуратура #банк #корупція
Поділиться в соціальних мережах: