Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ та Нацполіція запобігли рейдерському захопленню держпідприємства в Івано-Франківській області

СБУ та Нацполіція запобігли рейдерському захопленню держпідприємства в Івано-Франківській області - Корупціонер в Україні
15200
СБУ з Головним управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури запобігли рейдерському захопленню соляного кар’єру та ЦМК колишньої фабрики, що належать  держпідприємству ВАТ «Оріана», в Івано-Франківській області. Дії зловмисників мали привести до збитків бюджету на понад 30 млн грн.

Під час слідства встановлено, що представники приватної компанії, які володіли 49% акцій держпідприємства, щоб взяти його під повний контроль і заволодіти його майном, незаконно перерозподілили частки статутного капіталу підприємства на свою користь. Зловмисниками було проведено загальні збори держпідприємства, без участі представників засновника, на яких було ухвалено рішення про передачу приватному підприємству 54% акцій у статутному капіталі. Після рішення про перерозподіл акцій держпідприємства, по домовленості з державним реєстратором, до Держреєстру були внесені відповідні зміни.
На даний час частка у статутному капіталі держпідприємства відновлена та вжиті заходи щодо скасування незаконних реєстраційних дій.

Керівнику приватної компанії та держреєстратору повідомлено про підозру і вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Їх звинувачують у зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги за ч. 1 ст. 365-2 ККУ та у несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за ч. 3 ст. 362 ККУ.

Слідчі дії продовжуються, встановлюються всі обставини злочину та ймовірні інші причетні особи до нього.
 

#СБУ #Нацполіція #ІваноФранківськаОбласнаПрокуратура #Держпідприємство #Оріана #Держреєстр #держреєстратор #рейдерськезахоплення #корупція
Поділиться в соціальних мережах: