Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила чергову корупційну схему привласнення 5 млн. грн під час реконструкції Запорізького центру серцево-судинних захворювань

СБУ викрила чергову корупційну схему привласнення 5 млн. грн під час реконструкції Запорізького центру серцево-судинних захворювань - Корупціонер в Україні
19050

СБУ викрила корупційну схему привласнення 5 млн. гривень, яку організував директор комунального закладу спільно з будівельною компанією, при реконструкції обласного медичного центру серцево-судинних захворювань Запорізької облради.

За результатами розслідування з’ясувалось, що керівник закладу був «наближеною» до кількох депутатів облради, що дозволило восени 2018 року з комерційною структурою укласти договір на проведення капітального ремонту центру на 26 мільйонів гривень. За умовами контракту підрядник мав здійснити ремонт даху, утеплення будівлі та реконструкцію інженерних комунікацій. Але для «економії» комерсанти використовували несертифіковані будівельні матеріали та частина робіт взагалі не була проведена. Натомість до актів виконаних робіт вносилися неправдиві дані щодо якості та цін на товари й послуги. За цією схемою зловмисники привласнили понад 5 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі були проведені 4 обшуки в офісі будівельної компанії та за місцями проживання фігурантів справи. Під час слідчих дій вилучено фінансову документацію із доказами незаконної діяльності. Тому вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших посадовців, причетних до розтрати коштів.

Ремонт задля ремонту, приміщення центру залишається в незадовільному стані та потребує повторної реконструкції. Така схема використовується по всій країні, тому від вибору громадян буде залежити скільки коштів буде витрачати місцева влада на різні «реконструкції» чи то Шулявського шляхопроводу, чи то обласного оздоровчого центру. Вибір за кожним з нас.

#СБУ #Запоріжжя #ЦентрСерцевоСудиннихЗахворювань #корупція
Поділиться в соціальних мережах: