Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила керівництво держпідприємств Міноборони, які організували корупційну схему з оренди приміщень

СБУ викрила керівництво держпідприємств Міноборони, які організували корупційну схему з оренди приміщень - Корупціонер в Україні
16760
СБУ викрила корупційні схеми здачі в оренду приміщень на двох державних підприємствах Міністерства оборони України, які розташовані в Одеській області.

 
За попередніми даними слідства, посадовці «передали» у приватне користування 2,5 тис. м. кв. складських і виробничих приміщень, які знаходяться на балансі держпідприємств.

Чиновники отримані від незаконної здачі в оренду об’єктів МОУ кошти привласнювали, при цьому щомісячні збитки бюджету становили майже 500 тис. грн.

Крім цього, організатори схеми фіктивно працевлаштували до відомчих установ декількох осіб, які лише отримували заробітну плату, яку привласнювали «роботодавці».

За результатами обшуків за місцями роботи і проживання одного з фігурантів справи правоохоронці виявили у спеціально облаштованому тайнику: документацію із доказами протиправної діяльності; незареєстровану зброю з набоями; золоті злитки.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до схеми.

Без регіонального відділення ФДМУ звісно не обійшлося, вони або «знали» чи «не схотіли» перевіряти, бо здача в оренду державного майна потребує погодження з цією установою. Звісно й керівництво МОУ було не «в накладі». Хоча за такі дії треба притягувати корупціонерів за статтею КК України, як за держзраду.


#СБУ #МОУ #Одеськаобласть #держпідприємство #ФДМУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: