Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила ще двох чиновників, які були задіяні в корупційній схемі з дозвільними документами моряка

СБУ викрила ще двох чиновників, які були задіяні в корупційній схемі з дозвільними документами моряка - Корупціонер в Україні
17380
Про фактичну передачу Державного реєстру моряків в приватну власність журнал вже інформував читачів. Наразі за результатами розслідування масштабної корупційної схеми оформлення дозвільних документів моряків СБУ виявила двох організаторів несанкціонованого втручання в роботу відповідного Державного реєстру.

За даними слідства для реалізації оборудки посадовці здійснювали несанкціоноване втручання у відповідний державний реєстр та організували механізм незаконного оформлення дозвільних документів моряків. Розмір щорічних «прибутків» організаторів цієї схеми орієнтовно становив понад 150 млн. доларів США.

За результатами проведених додаткових обшуків за адресами проживання та в офісних приміщеннях учасників цієї схеми були виявлені нові докази їх протиправної діяльності та вилучені: «чорна» бухгалтерія; комп’ютерна техніка та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Фігурантів справи звинувачують за ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

У ході слідства перевіряється причетність до оборудки колишніх та діючих високопосадовців морської галузі України.

Постає лише одне питання: чому так довго існувала ця схема? Звісно без «сприяння» чиновників Міністерства інфраструктури такі оборудки не могли існувати. Цікаво вистачить чи ні, як кажуть, «політичної волі» керівництву країни притягнути до відповідальності саме очільників відомства та підпорядкованих йому установ, які довгий час обкрадали державу.


#СБУ #МіністерствоІнфраструктури #корупція #ДержавнийРеєстрМоряків
Поділиться в соціальних мережах: