Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила земельний «дерибан» в елітній Конча-Заспі на понад 600 млн. гривень

СБУ викрила земельний «дерибан» в елітній Конча-Заспі на понад 600 млн. гривень - Корупціонер в Укпаїні
19910
СБУ викрила багатомільйонні махінації із елітними земельними ділянками, розташованими у Конча-Заспі, які здійснювали посадовці Козинської селищної ради разом з управлінням Держземагентства в Обухівському районі Київської області.

Було встановлено, що чиновники селищної ради, зловживаючи службовим становищем, передали в оренду на 49 років одній із київських приватних структур земельні ділянки рекреаційного призначення площею понад 27 гектарів. За оцінками фахівців середня ринкова вартість цієї землі перевищує 600 мільйонів гривень. На майже половині з них розташовувались бази відпочинку АТ «Укрпошта».

Правоохоронці провели низку обшуків у приміщеннях селищної ради та у нотаріуса, який оформляв зазначені оборудки, та вилучили документацію, що стала підставою для незаконної передачі в оренду землі.

Для повернення земельних ділянок у власність територіальної громади судом на зазначені земельні ділянки накладено арешт та встановлено заборону на їх відчуження. Фігурантам справи інкримінують зловживання владою за ч. 2 ст. 364 КК України.

Ось і відповіді на питання як олігархи будують палаци в Конча-Заспі, елітному пригороді столиці. Але залишаються питання до керівництва Укрпошти, чи невже їм невідомо, що з їх базами відпочинку та земельними ділянками сталося. Може тому й платять високопосадовці керівнику Укрпошти захмарні зарплати щоб закривав очі на землі та майно товариства. Також скоро дізнаємось ще й прізвища «еліти», що будувалась незаконно на державних землях.

#СБУ #КончаЗаспа #Козинськаселрада #Держземагентство #Укрпошта
Поділиться в соціальних мережах: