Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрито ще один конвертаційний центр у Дніпрі

СБУ викрито ще один конвертаційний центр у Дніпрі - Корупціонер в Україні
25180
У Дніпрі СБУ припинила діяльність крупного конвертаційного центру із загальним обігом майже півмільярда гривень щомісяця.

Організатори «конверту» проводили незаконні фінансові операції на території Вінницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Київської та Запорізької областей. На замовлення «клієнтів», у тому числі представників керівників державних підприємств, ділки переводили кошти у готівку для мінімізації податкових платежів і виведення грошей у тіньовий обіг. Одночасно, організатори центру надавали «послуги» із легалізації прибутків, одержаних незаконним шляхом. За кожну нелегальну фінансову операцію організатори схеми одержували відсоток, який залежав від суми оборудки. Для легалізації оборудок використовували низку підконтрольних комерційних структур, у тому числі за кордоном.

За результатами обшуків за місцями проживання та навіть в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили кілька сотень печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, флеш-носії і мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також понад мільйон гривень готівкою.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), вживаються заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків фіктивних структур та відшкодування збитків державі.

«Живучість» конвертаційних центрів пов’язана, на наш погляд, зависокими податками, відсутністю градації їх в залежності від обсягів виробництва та прибутку. Зрівнялівка це пережиток, щоб стимулювати підприємництво необхідно прислуховуватись також до середнього та малого бізнесу, особливо в умовах кризи та карантину. Тоді не буде потреби використовувати різні корупційні схеми для зменшення податкового тиску. Якщо надали пільги гральним закладам, то може цього також потребує реальний сектор економіки країни.

#СБУ #відмиваннякоштів #конвертаційнийцентр
Поділиться в соціальних мережах: