Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ «взялася» за багатомільйонні зловживання в «Київавтодорі»

СБУ «взялася» за багатомільйонні зловживання в «Київавтодорі» - Корупціонер в Україні
17280
СБУ розкрила масштабні корупційні схеми розкрадання бюджетних коштів керівництвом комунальної корпорації «Київавтодор».

Було задокументовано, що у жовтні-листопаді 2020 року «Київавтодор» провела тендер із закупівлі всесезонних машин для літнього та зимового утримання доріг, за результатами яких компанія уклала договори з підпорядкованою їй комерційною структурою. За договором передбачалась закупка 24 дорожніх комбінованих машин на загальну суму 141 млн. грн. При цьому, ціни на машини були значно завищеними. Тобто лише за цим договором Київавтодор завдав збитків столичному бюджету на більше ніж 20 млн. грн.

Правоохоронці провели низку обшуків у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, КК «Київавтодор», в офісах комерційних структур та за місцями фактичного проживання фігурантів справи, була вилучена фінансова документація, електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність посадовців.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних посадових осіб до привласнення бюджетних коштів.

Зрозуміло, що такі оборудки проводяться за сприянням керівництва столиці. Але коли звинувачення отримають перші особи Києва, правоохоронці не повідомляють. Напевне хочуть громаді зробити величезний сюрприз. Очікуємо.


#СБУ #КМДА #ДепартаментТранспортноїІнфраструктури #Київавтодор #корупція
Поділиться в соціальних мережах: