Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ «взялася» за корупційні оборудки – «скрутки» в Державній податковій службі

СБУ «взялася» за корупційні оборудки – «скрутки» в Державній податковій службі - Корупціонер в Україні
14920
СБУ спільно з НАБУ викрили корупційні оборудки високопосадовців у Державній податковій службі, які «контролював» міністр економіки.

Невипадково правоохоронці провели ряд обшуків по всій Україні саме після зміни профільного міністра та очільника Державної податкової служби, в її регіональних підрозділах, а також за місцями проживання фігурантів провадження. За даними слідства, схема полягала у «кришувані» комерсантів, які недоплачували податки (так звані «скрутки»), а також «сприяли» діяльності фіктивних підприємств, які «відмивали» кошти та виводили їх з категорії ризикових.

За результатами обшуків були вилучені документи, які підтверджують дані злочинні оборудки. Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі тривають слідчі дії та встановлюються усі особи, які можуть бути причетними до цих оборудок.

Напевно перший випадок взаємодії НАБУ з іншими правоохоронними органами при виявленні таких «гучних» справ. Хоча жодний топ-корупціонер ще «не сидить», а утримання антикорупційних органів бюджету обходиться не в одну копійчину. Досі на слуху лише обіцянки Зе-Президента стосовно «посадок» корупціонерів, навіть з посадкою дерев також бачимо лише обіцянки. Сумно.


#СБУ #НАБУ #ДПС #Мінекономіки #корупція #відмиваннякоштів #скрутки
Поділиться в соціальних мережах: