Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ затримали посадовицю міськради Одещини на отриманны хабаря у 255 тис. грн

СБУ затримали посадовицю міськради Одещини на отриманны хабаря у 255 тис. грн - Корупціонер в Україні
13230
СБУ в Одеській області за процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури затримали очільницю Управління економіки однієї із міських рад Одещини після отримання хабаря у розмірі 255 тис. грн реалізуючи програму протидії системним загрозам управлінню державою.

Під час слідчих та оперативних заходів було встановлено, що посадовиця запровадила систематичне вимагання у місцевих підприємців, які реалізовували програму фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. з модернізації житлового фонду. Роботи з модернізації житлового фонду фінансувалися з місцевого бюджету. Після виконання робіт місцевими підприємцями, посадовиця відмовлялася погоджувати документацію, але за 10-15% від загальної вартості робіт, все вирішувалось та максимально сприяла у подальшому.

Співробітники СБУ затримали посадовицю після отримання хабаря у 255 тис. грн., що становило 15% від усієї вартості робіт з модернізації ліфтів на загальну суму у 1,7 млн грн. Раніше у грудні 2021 року СБУ задокументували факт отримання посадовицею хабаря у розмірі 56 тис. грн від підприємця, що становило 10% від вартості робіт з модернізації електропостачання.

На даний час, посадовиці готується підозра у  прийнятті пропозиції, обіцянці або одержанні неправомірної вигоди службовою особою за ч. 3 ст. 368 ККУ. Слідство триває встановлюються всі причетні та інші обставини


#СБУ #ОдеськаОбласнаПрокуратура #міськрадаОдещини #місцевийбюджет #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: