Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ зупинила діяльність вітчизняних імпортерів, які «зекономили» на розмитнені 27 мільйонів гривень

СБУ зупинила діяльність вітчизняних імпортерів, які «зекономили» на розмитнені 27 мільйонів гривень - Корупціонер в Україні
19460
Знову маємо випадок з контрабандою на митниці. СБУ зупинила діяльність низки вітчизняних компаній експрес-доставки на багатомільйонному ухиленні від сплати митних зборів та платежів.

Протягом 2017-2020 років імпортери електронної техніки, брендового одягу та аксесуарів, вартісних автозапчастин, аби уникнути повного розмитнення вантажу вносили до товарно-супровідних документів недостовірні відомості щодо його найменування і ціни, а також ввозили товар дрібними партіями. Тобто ключові оператори ринку нелегально ввозили в Україну високоліквідні товари під виглядом експрес-відправлень, внаслідок таких дій лише в 2019-2020 роках державний бюджет недоотримав 27 мільйонів гривень обов`язкових платежів. Зазначені дії підпадають під ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів).

Черговий зафіксований епізод незаконного трансферу із-за кордону СБУ виявили напередодні в аеропорту «Бориспіль». У митній зоні летовища затримано партію незадекларованих товарів з Азії на понад 300 тисяч доларів США. У межах кримінального провадження СБУ провело обшуки за місцями проживання та в офісах фігурантів справи в Києві, була вилучена документація та електронні носії, що містять інформацію про фінансово-господарські операції, печатки різних юридичних осіб, які були задіяні в оборудках, та понад 1,3 мільйона гривень готівкою.

Кілька разів журнал повідомляв про «реформу» митниці проведену під «керівництвом» Максима Нефьодова. А справа «процвітає» і далі, ну «не розуміють» ділки навіщо потрібно сплачувати податки. Споживачі «двічі» переплачують за товари, сплачуючи повну ціну товарів в торговельних мережах та недотриманні бюджетом кошти зменшують можливість надати з бюджету допомогу малозабезпеченим. А вся різниця осідає в карманах таких ділків. І хто, як не митники повинні за цим слідкувати. За такі «оборудки», в першу чергу, відповідальність повинні нести керівники митниць.

#СБУ #митниця #аеропортБориспіль #МаксимНефьодов
Поділиться в соціальних мережах: