Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Шахраї «нажились» на соцвиплатах АТО-шникам на понад 7 млн. грн

Шахраї «нажились» на соцвиплатах АТО-шникам на понад 7 млн. грн - Корупціонер в Україні
20140
СБУ викрита корупційна схема щодо махінацій з державними коштами при оформлені інвалідності АТО-вцям. До злочинної групи входили посадові особи лікувальних закладів та соціальних установ столиці, а також Київської та Тернопільської областей. Фігуранти справи сприяли необґрунтованому оформленню інвалідності УБД і привласнювали передбачені законом виплати, їм вдалося заволодіти 7 млн. грн виплат, а крадіжку ще на майже 6 млн. грн вдалося попередити.

Правоохоронцями було задокументовано 17 епізодів, пов’язаних з призначенням неправомірних виплат в 2018—19 роках. За результатами обшуків (за місцем проживання фігурантів справи) були вилучені документи осіб, на яких зловмисники планували оформити державну допомогу, і велику кількість банківських карток. За даними слідства, троє мешканців м. Тернопіль та киянин підшуковували УБД нібито для допомоги їм в отриманні групи інвалідності та оформляли пакет підроблених медичних документів. На підставі цих підроблених документів підозрювані звертались до МОУ із заявою про виплату одноразової грошової допомоги УБД в розмірі 250-кратного прожиткового мінімуму. Таким чином впродовж 2018-2019 років зловмисникам вдалося заволоділи понад 7 млн. грн.

Зазначеній групі осіб повідомлено про підозру у шахрайстві за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст.190 КК України.

Сум визваний участю в цих шахрайських діях учасників бойових дій, зрозуміло їх ошукали, але ж при «отриманні» допомоги від держави вони розуміли, що посередники їх використовують. Громадським організаціям потрібно сприяти наданню якісних послуг з оформлення документів та контролювати чиновників, які можуть використовувати АТО-шників для своїх цілей.

#СБУ #АТО #МОУ #УБД
Поділиться в соціальних мережах: