Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Ще одна фінансова оборудка на мільйони бюджетних гривен викрита у Дніпрі

Ще одна фінансова оборудка на мільйони бюджетних гривен викрита у Дніпрі - Корупціонер в Україні
19940
У Дніпрі слідчі ДБР (теруправление у місті Полтаві) разом з СБУ викрили ще одну корупційну схему по розкраданню бюджетних коштів міста на мільйони гривень та повідомили про підозру в скоєні злочину колишньому начальнику одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби та двом директорам підприємств.

На будівництві «Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», що належить комунальному підприємству, протягом 2017 - 2019 років керівник компанії підрядника штучно завищував вартість та обсяги проведених будівельних робіт і складав відповідні «липові» акти приймання робіт для замовника будівництва. Під час планової перевірки заходів фінансового контролю до оборудки долучився начальник одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби. Чиновник для приховування корупційної схеми видав комунальному підприємству акт ревізії та довідку зустрічної звірки з компанією-підрядником, в яких більшість очевидних порушень не відобразив, тим самим діяв в інтересах вказаних юридичних осіб. Директор же вказаного комунального підприємства міськради у свою чергу не проводив необхідну перевірку звітно-кошторисної документації і підписував акти приймання виконаних робіт із неправдивими відомостями. За результатами проведеної експертизи реальна сума збитків від цієї фінансової оборудки становила понад 5,5 млн. гривень. Таким чином Дніпровська міська рада сплатила понад 5,5 мільйонів гривень бюджетних коштів за роботи, які не були виконані.

Дії колишнього начальнику відділу Східного офісу Держаудитслужби підпадають під ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення), дії директора фірми підрядника під ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення), а директора комунального підприємства під ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість).

У громадян склалося враження, що такі «гучні» викриття ні чим не завершаються і це засмучує. Але є надія, що на місцевих виборах кожен з нас вибере тих кому громада зможе довірити свої кошти та буди впевненими, що злочинці отримають по заслузі.

#ДБР #СБУ #Держаудитслужба #корупція
Поділиться в соціальних мережах: