Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Ще одну справу корупційного «синдикату» на ДП «Електроважмаш», яким завдано збитків на 13,7 млн грн, передано до суду

Ще одну справу корупційного «синдикату» на ДП «Електроважмаш», яким завдано збитків на 13,7 млн грн, передано до суду - Корупціонер в Україні
20720
Прокурори САП все ж спромоглись скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи осіб, які створили корупційну схему за допомогою якої завдано збитків ДП «Завод «Електроважмаш» на 13,7 млн. грн. Це — третій епізод злочинної діяльності посадовців на заводі, розслідування якого завершили детективи НАБУ.

За даними слідства, у 2017 році посадовці ДП «Завод «Електроважмаш» створили злочинну групу, до якої входили двоє заступників директора Електроважмашу; начальник управління заводу; власник чеської компанії та її директор, за допомогою підконтрольної їм компанії, яка зареєстрована в м. Прага (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка).

Перепродаж запчастин Електроважмаш проводив через чеську компанію за 600,3 тис. євро, а остання перепродавала литовській за майже вдвічі більшою ціною — 1,22 млн євро, тобто прибуток від продажі залишався в чеській «прокладці». В результаті цієї оборудки ДП «Завод «Електроважмаш» недоотримало 13,7 млн грн.

Зазначені дії є зловживанням владою або службовим становищем і кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України.

Жаль відсутня інформація щодо повернення збитків. Злочинці скоріш «інтегруються» в європейську спільноту. Таке можливо лише за умови злочинної бездіяльності урядовців та високопосадовців міністерства економіки, які створюють наглядові ради на кожному підприємстві, але за чим вони там спостерігають незрозуміло, а зарплату вище європейської отримують. Може пора з них спитати та збитки повернути?

#НАБУ #САП #Електроважмаш #корупція
Поділиться в соціальних мережах: