Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно шахрайства судді Донецького окружного адміністративного суду

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно шахрайства судді Донецького окружного адміністративного суду - Корупціонер в Україні
17130
Слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно судді Донецького окружного адміністративного суду та направили обвинувальний акт до суду.

Слідством було встановлено, що у липні 2012 року на аукціоні підприємець придбав нерухоме майно підприємства-банкрута, а у серпні 2020 року Господарський суд Донецької області визнав результати аукціону по реалізації майна недійсними та зобов'язав повернути його власнику. Після чого підприємець, оскаржив рішення Господарського суду Донецької області у Верховному Суді України. Суддя Донецького окружного адміністративного суду дізнався про скаргу і запропонував за 34 тисячі доларів США сприяти підприємцю в ухваленні потрібного йому рішення. Але для надання таких послуг суддя Донецького окружного адміністративного суду не мав таких можливостей та не збирався це виконувати.

У травні 2021 року під час отримання частини хабаря у сумі 30 тисяч доларів США, працівники ДБР затримали суддю.

Суддю обвинувачують за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великих розмірах). Стаття передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


#ДБР #ХарківськаОбласнаПрокуратура #ДонецькийОкружнийАдміністративнийСуд #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: