Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Слідство щодо зловживань в ОАСК завершено

Слідство щодо зловживань в ОАСК завершено - Корупціонер в Україні
17400
Журнал продовжує інформувати про перебіг подій навколо ОАСК.

НАБУ прозвітувало, що завершило розслідування фактів зловживання впливом головою і суддями Окружного адміністративного суду м. Києва у змові з низкою інших осіб. Наразі підозрюваним відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Нагадуємо, що у вчиненні спроб захоплення державної влади, перешкоджання роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також участі у злочинній організації підозрюються: голова суду Павло Вовк; його два заступники; чотири судді суду; голова Державної судової адміністрації України (ДСАУ); два адвокати та цивільна особа.

Слідство вважає, що вказані особи діяли у межах злочинної організації на чолі з Павлом Вовком, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі. Фактично зазначена злочинна група ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт чи бізнесменів.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Тепер тільки залишається «зловити» Вовка, а якщо серйозно, то раніше про корупцію у вищих ешелонах влади громадяни лише чули зі ЗМІ або проводилось постановочне «шоу» з затриманням високопосадовців, навіть у Верховній раді. Але все ніяк не завершувалось, тому на виборах народ вимагав «посадок». Чергова весна прийшла, знов чекаємо від влади виконання обіцянок.


#НАБУ #ПавлоВовк #ОАСК  #ДСАУ #ВККСУ #ВРП #корупція
Поділиться в соціальних мережах: