Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Спіймано на хабарі начальника посту Київської митниці, який організував корупційну схему поборів з комерсантів

Спіймано на хабарі начальника посту Київської митниці, який організував корупційну схему поборів з комерсантів - Корупціонер в Україні
17620
СБУ спільно з ДБР (теруправління в м. Хмельницький) запобігла корупційній оборудці керівника одного з митних постів Київської митниці, який систематично вимагав хабарі з імпортерів.

Оперативники спецслужби затримали начальника митного посту (відповідно до ст. 208 КПК України) під час отримання хабаря за «вирішення питання». Була задокументована корупційна схема, яку собі організував посадовець. За різні суми неправомірної вигоди він гарантував комерсантам «не створювати» штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів, а в разі відмови митник погрожував затягувати процес митного оформлення. Також «обіцяв» безпідставно підвищувати рівень митної вартості розмитнення промислового обладнання, яке ввозилось одним із постачальників. Для забезпечення функціонування злочинного механізму посадовець змовився з посадовцями підрозділу митно-тарифного регулювання Київської митниці

Попередньо хабарнику інкримінують ч. 3 ст. 368 КК України та перевіряється причетність до корупційної схеми інших посадовців та керівників Київської митниці.

Як не згадати «добрими» словами ексочільника митниці Максима Нефьодова, який «обіцяв» навести лад у всіх регіональних митницях. Лише повне перезавантаження може сприяти викорененню різних корупційних схем та оборудок. Треба зважати на те, що митниця була та є одним з головних органів, що забезпечують надходження до бюджету, а це відкладене підвищення зарплат освітянам.


#СБУ
#ДБР
#КиївськаМитниця
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: