Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Спіймано на хабарі в 70 тисяч доларів США посадовця ДСНС

Спіймано на хабарі в  70 тисяч доларів США посадовця ДСНС - Корупціонер в Україні
21610
СБУ в Києві затримала на хабарі в 70 тисяч доларів США посадовця Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), який вимагав гроші за видачу дозвільної документації з протипожежної безпеки.

Чиновник «тупо» вимагав гроші від представника великого підприємства за сприяння у видачі експертного висновку протипожежного стану виробничого об’єкту площею у понад 5 тисяч квадратних метрів, без фактичного виїзду експерта та реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки. Для реалізації свого плану злочинець залучив до оборудки двох знайомих у якості посередників.

Бійці спецпідрозділу «А» СБУ затримали цих посередників при отримання решти суми в розмірі $10 тисяч поблизу ресторану в центрі столиці. Також була задокументована передача посередникам першої частини хабаря. Чиновника ДСНС було затримано у своєму робочому кабінеті і при ньому виявлено мічених $1,2 тисячі з першого «траншу».

За результатами санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили документи та речі, які підтверджують злочинний мотив.

Наразі це чи не єдиний випадок, коли «пожежника» схопили на такому великому хабарі. Зазвичай вимагають перевіряльники хабарі у малих підприємців, де завжди можна знайти недоліки в системі протипожежної безпеки, а тому про це замовчують. Корупція як ракова пухлина пронизує всі органи влади, від яких залежить життєдіяльність бізнесу. Потрібен системний підхід до відгалуження діяльності органів влади від безпосереднього втручання в господарську діяльність. Направив дозвільні документи на електронну пошту відомства та у чітко визначений строк отримав дозвіл, а перевірку виконання правил, зокрема протипожежних, повинні робити незалежні експерти.

#СБУ #ДСНС #корупція
Поділиться в соціальних мережах: