Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Спіймано шпигуна РФ в лавах СБУ

Спіймано шпигуна РФ в лавах СБУ - Корупціонер в Україні
22550
ДБР спільно зі СБУ затримали «на гарячому» під час передачі флеш-носія із секретними відомостями військового пенсіонера (полковника в запасі) та майора СБУ. Співробітник СБУ передавав носій із секретною інформацією, який був захований в цукерках, а спільник, повинен був вивезти ці дані за межі України. Передача проходила в місті Бровари Київської області.

За результатами слідства встановлено, що офіцер СБУ, на виконання завдань так званих «кураторів», збирав з метою передачі представникам спецслужб Російської Федерації відомостей, що становлять державну таємницю, а також надавав їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. А інформацію він передавав через «кур’єра» - військового пенсіонера (полковника в запасі). Були також проведені обшуки за місцем проживання фігурантів, де вилучено додаткові докази їх причетності до вчинення державної зради.

За розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, розголошення якої представникам іноземної держави становить загрозу національній безпеці України, затриманим повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). За це їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Це той випадок, який демонструє обличчя ворога, який усіма засобами намагається усіляко завадити нашому життю, як у «військовий час». Це обличчя – «гібридної» війни. Як не намагаються окремі політики говорити про дружбу до «братнього» народу, він використовує навіть диверсійну діяльність. «Буть пильним, ворог не спить». Вислів здається таким далеким, але актуальність його залишається й по нині.

#СБУ #ДБР #РФ #шпигун
Поділиться в соціальних мережах: