Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Справу екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна щодо недоотримання держбюджетом 30,5 млн. грн передано до суду

Справу екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна щодо недоотримання держбюджетом 30,5 млн. грн передано до суду - Корупціонер в Україні
21910
Журнал продовжує відслідковувати справу, в якій колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна звинувачують в тому, що держава недоотримала понад 30 млн. гривень, у зв’язку з прийняттям рішення про заниження портових зборів.

Нагадуємо суть справи, ще в грудні 2017 року за підписом екс-очільника Міністерства інфраструктури України Володимира Омеляна було видано наказ, на підставі якого всі портові збори були знижені на 20%, крім маякових. Адміністративний збір, який також увійшов до списку, є однією з прибуткових позицій державного бюджету. В результаті державі завдано збитків у вигляді недоотриманих податків на 30,5 млн. грн.

САП направила до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна. Тобто з’явиться можливість, якщо є бажання, прийняти участь у засіданнях суду та спостерігати за перебігом справи. Це рідкісний випадок коли високопосадовець буде відповідати за прийняття свідомо «злочинних наказів», хоча потрібно нагадати, що  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


#САП #ВАКС
#МіністерствоІнфраструктури
#ВолодимирОмелян
Поділиться в соціальних мережах: