Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Справу про хабар судді райсуду Харкова Ірини Грищенко скеровано до суду

Справу про хабар судді райсуду Харкова Ірини Грищенко скеровано до суду - Корупціонер в Україні
15700
Журнал вже інформував про суддю Дзержинського райсуду Харкова Ірину Грищенко, яку було спіймано на отриманні хабаря у 4 тис. доларів США.

За офіційною інформацією, НАБУ обвинувальний акт стосовно цього судді, яка була викрита на отриманні неправомірної вигоди, скерувало до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) для розгляду по суті.

Нагадуємо, служителька Феміди отримала хабар за винесення ухвали про повернення обвинуваченому у кримінальному провадженні понад 30 тис. доларів США.  Її дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Звертаємо увагу, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі суддя зможе споглядати на судовий процес, але вже з лави підсудних.

Тепер все залежить від доброчесності її колег. Чи зможе Феміда власними силами боротися з корупцією в своїх рядах? Покаже час. Журнал продовжить слідкувати за подіями.


#НАБУ #ВАКС
#ДзержинськийРайсудХаркова
#ІринаГрищенко
#суддя #корупція
Поділиться в соціальних мережах: