Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Справу про хабар у 1,32 млн. грн високопосадовцю Харківської ОДА скеровано до суду

Справу про хабар у 1,32 млн. грн високопосадовцю Харківської ОДА скеровано до суду - Корупціонер в Україні
20580
НАБУ прискорюється та «під ялинку» завершує справи. Разом з САП скеровують до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з департаментів Харківської обласної державної адміністрації (ОДА), який вимагав та отримав хабар від підприємця.

Екс-посадовець, який в минулому обіймав посаду в Управлінні ПЕК та в Департаменті капітального будівництва Харківської ОДА, «змусив» підприємця -очільника ТзОВ, яке потребувало приєднання своїх електроустановок до електромереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» своїх послуг із підключення підозрюваний оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт необхідних потужностей. Фігурант справи був затриманий у серпні 2020 року одразу після отримання 1,32 млн. грн хабаря.

Дії екс-посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 15; ч. 4 ст. 27; ч. 4 ст. 190; ч. 1 ст. 369 КК України. Наразі стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Цей випадок свідчить про слабку захищеність підприємців від свавілля представників влади та монополістів, зокрема обленерго. Відсутні єдині тарифи за послуги таких компаній і це при тому, що власне самі електромережі залишаються в державній власності, але в нашому суспільстві чомусь посереднику відведена дуже  «важлива» роль. Владі завжди нема часу займатись такими дрібницями, а корупціонери готові «надати» власні послуги.


#НАБУ #САП
#ХарківськаОДА
#Харківобленерго
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: