Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Справу щодо отримання високопосадовцем ДФС хабаря в розмірі 50 тис. доларів США скеровують до суду

Справу щодо отримання  високопосадовцем ДФС хабаря в розмірі 50 тис. доларів США скеровують до суду - Корупціонер в Україні
18720
НАБУ разом з САП завершили досудове розслідування стосовно отримання хабаря керівником Слідчого управління фінансових розслідувань податкової поліції Державної фіскальної служби (ДФС) однієї з областей та його спільника.

Високопосадовець ДФС вимагав та за «допомогою» адвоката-посередника отримав хабар від засновника приватної компанії за ухвалення «необхідного» рішення у кримінальному провадженні, в якому фігурував зазначений суб'єкт господарювання.

Податківця та посередника було спіймано одразу після передачі їм 50 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Дії фігурантів справи кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди). Їм відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням справи до ВАКС. Розслідування справи здійснюється з березня цього року.

Знов очікуємо на справедливість та вирок суду. Лише реальні терміни покарання можуть вплинути на рівень хабарництва серед чиновників. Звертає увагу ситуація, коли посадовці не лише беруть хабарі, але й вимагають їх від підприємців, це створює негативний імідж податковим органам та відштовхує інвесторів.


#НАБУ
#САП
#ДФС
#ВАКС
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: