Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Столична прокуратура повернула громаді Києва земельну ділянку загальною вартістю понад 2,5 млн. грн

Столична прокуратура повернула громаді Києва земельну ділянку загальною вартістю понад 2,5 млн. грн - Корупціонер в Україні
18340
Північний апеляційний господарський суд (ПАГС) задовольнив позов прокурора в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради (КМР)  та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки вартістю понад 2,5 млн. грн.

У ході судового розгляду було встановлено, що КМР передала господарському товариству в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Генерала Шаповала у Солом’янському районі столиці для будівництва та обслуговування комплексу багатофункціонального призначення: готелю, офісних будівель та торговельних приміщень з підземним паркінгом у зв’язку із набуттям права власності на майно площею 22 кв. м. Тобто площа виділеної земельної ділянки була більшою у 27 разів, ніж площа вказаного об’єкту, а саме рішення про виділення землі КМР було прийнято з порушенням вимог чинного земельного законодавства, зокрема без проведення земельних торгів.

Внаслідок зазначеного бюджет Києва недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада столиці могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на аукціоні. За таких обставин суд погодився з доводами столичної прокуратури стосовно порушення товариством та КМР майнових прав територіальної громади та залишив без змін рішення суду першої інстанції на користь громади.

Розкрита ще одна корупційна схема «Кличко-мафії», за допомогою якої злобудовники отримували земельні ділянки. Але чи дочекається громада того часу, коли за такі рішення столичних посадовців їх будуть притягувати до кримінальної відповідальності, як за крадіжку та за корупцію.


#Прокуратура
#ПАГС #КМР
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: