Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Столичний бюджет недоотримав понад 22 млн. грн на оренді кінотеатру «Київ»

Столичний  бюджет недоотримав понад 22 млн. грн на оренді кінотеатру «Київ» - Корупціонер в Україні
16180
У Києві Шевченківська окружна прокуратура повідомила про підозру Андрію Гудзю директору Департаменту комунальної власності м. Києва, а також його першому заступнику та директору КП «Київкінофільм» за фактом  припинення нарахування орендної плати орендарю кінотеатру «Київ».

Слідством було встановлено, що в 2019 році перший заступник директора  Департаменту КМДА та керівник «Київкінофільму» уклали з приватним товариством трьохсторонній договір про оренду приміщень кінотеатру «Київ». Орендна плата за приміщення площею понад 7 тис. кв м. була Явстановлена у розмірі 2,1 млн. грн. По листопад 2019 року орендар здійснював виплати у повному обсязі.

У подальшому орендар вирішив офіційно перевірити стан використання будівлі кінотеатру для зменшення орендної плати для чого звернувся до Департаменту комунальної власності. А. Гудзь своїм рішенням утворив відповідну комісію, яка за один день склала акт про зупинення виконання сторонами своїх зобов'язань за цим договору оренди, нібито в зв’язку з неможливістю використання орендарем приміщень кінотеатру. Цей акт став підставою з грудня 2019 року припинення нарахування орендної плати. При цьому, складення цього акту не передбачено чинним законодавством.

За результатами комплексної будівельно-технічної експертизи приміщення кінотеатру «Київ» до цього часу повністю придатні для експлуатації за цільовим призначенням, тобто для проведення кінопоказів. Тим самим посадовці КМДА завдали територіальній громаді столиці збитків на суму понад 22 млн. грн у вигляді недоотриманих орендних платежів.

Фігурантів справи звинувачують за ст. 367 КК України (службова  недбалість).

Чергове «непоказове» дійство від «професіоналів» В. Кличка. Це лише капля в корупційному морі столичної адміністрації, якщо порівнювати з реальним станом корупції. Лише за даними перевірок власного Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту у 2018 році було виявлено фінансових порушень на загальну суму 445,3 млн. грн, у 2019 році – 2,3 млрд. грн, у 2020 році – 274,8 млн грн. і це аудит був проведений лише на 25 КП. Страшна безвідповідальність посадовців КМДА та «м’якість» правоохоронців.

#ШевченківськаОкружнаПрокуратура #ДепартаментКомунальноїВласності #КМДА #Гудзь #Київкінофільм #кінотеатрКиїв #Кличко корупція
 
Поділиться в соціальних мережах: