Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Третя спроба підкупу голови ФДМУ, лише 100 тис. доларів США

Третя спроба підкупу голови ФДМУ, лише 100 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
18770
НАБУ затримали на хабарі голові Фонду державного майна України (ФДМУ) колишнього посадовця АТ «Миколаївобленерго» за працевлаштування його на посаду керівника цього ж підприємства.

Фігурант справи запропонував керівнику ФДМУ 100 тис. доларів США за призначення себе на посаду голови правління АТ «Миколаївобленерго», яке входить до сфери управління ФДМУ (70% акцій належать державі). Хабар планувався передавати двома частинами: 50 тис. доларів США до та іншу частину — після призначення. Також в якості заохочення очільника ФДМУ пристати на цю пропозицію, зловмисник пообіцяв після свого призначення щомісячно надавати «відкупні» в розмірі 200 тис. доларів США з «тіньового» прибутку, який зможе отримати використовуючи свої повноваження на посаді.

Експосадовця спіймано під час надання першої частини неправомірної вигоди у 50 тис. доларів США. Розслідування було розпочато ще в вересні  цього року за заявою голови ФДМУ. Це вже третя зафіксована спроба підкупу очільника ФДМУ, яка була задокументована детективами НАБУ.

Звертає увагу на себе однакові розміри хабарів за посаду керівників АТ, якими опікується ФДМУ. Звідки ж вони беруть цю інформацію, а також вражають розміри щомісячних «виплат» керівництву ФДМУ з діяльності підприємств. Може тому, де призначені нові керівники акціонерних товариств, різко погіршуються показники їх господарської діяльності. Може так триває процес передприватизаційної підготовки підприємств. А може все ж таки керівник ФДМУ дуже чесна та законослухняна людина і всі обвинувачення в порушеннях законодавства лише підступність підлеглих. Почекаємо.


#НАБУ
#ФДМУ
#Миколаївобленерго
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: