Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Триває суд над військовими злочинцями, які «заробили» 58 млн. гривень на закупівлях палива для Міноборони

Триває суд над військовими злочинцями, які «заробили» 58 млн. гривень на закупівлях палива для Міноборони - Корупціонер в Україні
20040
ВАКС перейшов до розгляду по суті в справі про розтрату високопосадовцями Міноборони при закупівлі палива для ЗСУ.

НАБУ і САП ще в 2017 році заявили про викриття корупційної схеми з розтрати державних коштів в сумі понад 149 млн. грн при закупівлі палива для Міноборони. Тоді були затримані заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич. Згодом було повідомлено про підозру у розтраті державних коштів при цих закупках палива ще двом чиновникам Міноборони - співробітнику відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони і співробітнику Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Як уже повідомлялося, слідством було встановлено, що чиновники Міноборони «за допомогою» директора і представника ТОВ «Трейд Коммодіті» завдали державі збитків на загальну суму понад 58 млн. гривень. Вищевказані особи в 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки і підписання додаткових угод до договорів поставки паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, в результаті чого і було завдано збитків.

Такі дії посадових осіб кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Але це в першу чергу військові і цими діями завдано шкоду обороноздатності держави, тому потрібно кваліфікувати такі дії, як саботаж і судити за зраду. А так все зводиться до грошей і ще потрібно все довести в суді. Сумно бачити, як на війні збагачуються зрадники, а гинуть герої.

#ВАКС #Міноборони #НАБУ #САП
Поділиться в соціальних мережах: