Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Черкасах посадовців ОДА спіймано на розкраданні майже 1 млн. гривень при будівництві диспетчерської станції для швидкої допомоги

У Черкасах посадовців ОДА спіймано на розкраданні майже 1 млн. гривень при будівництві диспетчерської станції для швидкої допомоги - Корупціонер в Україні
19010
СБУ разом з Черкаською обласною прокуратурою викрила корупційну оборудку з привласнення посадовцями ОДА коштів обласного бюджету, які були виділені на будівництво інфраструктурних об’єктів медичної галузі міста Черкаси.

Ще в 2019 році посадовці одного з департаментів Черкаської ОДА уклали договір з представниками комерційної структури, які мали збудувати в обласному центрі диспетчерську станцію для машин швидкої допомоги. Згідно з підписаним документом на реалізацію цього соціально важливого проекту з обласного бюджету було виділено понад 45 млн. гривень.

Проведені експертизи показали, що підрядники в актах виконаних робіт штучно завищили реальну вартість та обсяги здійснених робіт, а отриманий через цю схему «прибуток» було виведено у тінь. Ця оборудка завдала збитків обласному бюджету на майже 1 млн. гривень.

Наразі звинувачення пред’явлені лише керівнику комерційної структури за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Тривають слідчі дії. Здійснюються заходи з пошуку причетних до цієї оборудки посадовців ОДА.

А потім чому така медицина в регіонах. Без «відкатів» такі оборудки провести неможливо. І підписанти таких угод повинні нести однакову відповідальність незважаючи на посади та ступінь участі в корупційних схемах. Тобто кожен чиновник, який ставить свій підпис під документами, що надають можливість злочинцям розкрадати бюджетні кошти, повинен нести однакову відповідальність. І повертати вкрадене та понесені збитки потрібно з кожного учасника корупційної схеми від виконавця до керівника.


#СБУ
#Прокуратура
#ЧеркаськаОДА
#ШвидкаДопомога
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: