Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Черкасах СБУ викрила схему розкрадання грошей призначених для дитячих закладів

У Черкасах СБУ викрила схему розкрадання грошей призначених для дитячих закладів - Корупціонер в Україні
14010
СБУ спільно зі слідчими Нацполіції за процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури викрили схему розкрадання державних коштів при закупівлі продуктів харчування призначених для дошкільних навчальних закладів у Черкасах.

Слідчими було встановлено, що у 2019 році одним із департаментів Черкаської міськради було проведено тендер на закупівлю продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів. Після обрання переможця, з ним було укладено угоду на понад 4 млн грн. Пізніше переможці тендеру подали пропозицію щодо внесення змін до договору, яка була прийнята, внаслідок якої продукція подорожчала на мільйон гривень.

Проведені експертизи з’ясували, безпідставне штучне завищення вартості продуктів харчування, для привласнення державних коштів.

На сьогодні проходять слідчі дії для встановлення всіх обставин та причетних до цього злочину. Керівнику компанії - переможця тендеру повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.


#СБУ #Нацполіція #ЧеркаськаОкружнаПрокуратура #ЧеркаськаМіськрада #корупція
Поділиться в соціальних мережах: