Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Черкасах спіймано керівницю медзакладу за розтрату мільйонів бюджетних грошей, виділених на боротьбу з COVID-19

У Черкасах спіймано керівницю медзакладу за розтрату мільйонів бюджетних грошей, виділених на боротьбу з COVID-19 - Корупціонер в Україні
18150
СБУ викрила керівницю одного із медичних закладів Черкаської міської ради на розкраданні мільйонів бюджетних коштів, виділених на боротьбу з пандемією коронавірусу.

За даними слідства, корупційна схема була організована керівницею однієї із медичних установ м. Черкаси. Очільниця закладу без проведення тендерів підписала низку договорів із київською компанією на закупівлю засобів індивідуального захисту та протиепідеміологічних засобів на загальну суму 8 млн. гривень

Також було встановлено, що вартість придбаного за угодами медичної продукції була суттєво завищена. На деякі позиції, такі як захисні костюми для лікарів, ціна перевищувала ринкову більше ніж у два рази. Укладання угод відбувалось без обов’язкового дотримання норм проведення тендерних процедур держзакупівель, які передбачені чинним законодавством. Такими діями зловмисників бюджету міста нанесено збитків на понад 2,4 млн. гривень.

Керівниці медустанови інкримінують ч. 2 ст. 367 ККУ України.

Так правоохоронні органи вчасно знешкоджують корупційні схеми, але щось пішло не так… Що насправді може зупинити корупціонерів? Лише реальні вироки можуть зупинити злочинців, з конфіскацією їх майна, повернення вкраденого ними та повне відшкодування збитків. Але наразі спостерігаємо, як скасовуються перші вироки ВАКС, що негативно впливає на громадську думку та віру громадян у силу Закону.


#СБУ
#Черкаси
#медзаклад
#корупція
#COVID19
Поділиться в соціальних мережах: