Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Дрогобичі Нацполіція затримала посадовця КП міської ради під час одержання хабаря в сумі 3 тис. доларів США

У Дрогобичі Нацполіція затримала посадовця КП міської ради під час одержання хабаря в сумі 3 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
15730
Хабарником виявився архітектор комунального підприємства Дрогобицької міської ради, якого співробітники Нацполіції спіймали під час одержання ним частини неправомірної вигоди в сумі 900 доларів США.

Хабарник вимагав у мешканця Дрогобича неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США за видачу технічних документів щодо зміни цільового призначення житлової квартири на приміщення магазину, зокрема видачу нового технічного паспорта та внесення відомостей до Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Дії фігуранта справи кваліфіковані за ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Такі факти «перетворення» квартир першого поверху на магазини не поодинокі та бувають по всій країні. Якщо здійснити комплексну перевірку всіх магазинів на перших поверхах житлових будинків, то виявиться, що більшість з них здійснюють свою діяльність незаконно. Цей вид «діяльності» потрібно заборонити на законодавчому рівні, тобто якщо проектом житлового будинку наявність магазинів чи інших приміщень не передбачено, тоді заборонити використовувати квартири не за їх цільовим призначенням.


#Нацполіція #Дрогобицькаміськрада #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: