Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Києві правоохоронці перевіряють КП «ПЛЕСО» за фактом ігнорування приписів екологічної інспекції

У Києві правоохоронці перевіряють КП «ПЛЕСО» за фактом ігнорування приписів екологічної інспекції - Корупціонер в Україні
18420
У столиці Оболонська окружна прокуратура міста Києва спільно з Нацполіцією відкрила кримінальне провадження за фактом порушення комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» правил охорони водних об’єктів, що спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод за ч. 1 ст. 242 КК України.

Слідством було встановлено, що в 2019 році на перетині вулиць Лугової та Богатирської, Оболонського району столиці на території зеленої зони, невідомі особи організовували злив відходів нафтопродуктів (мазуту) в місця, що контактують з водними об’єктами й тим самим нанесли суттєву шкоду довкіллю. Викиди до озера Лугове, яке входить до каскаду озер Опечень, потрапили із дощової каналізації, комунікації якої впадають в зазначене озеро. Зазначений каскад озер Опечень перебуває на балансі КП «ПЛЕСО».

За результатами перевірки Державної екологічної інспекції Столичного округу, водойма була забруднена відходами нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів. Інспектори зробили розрахунок розмірів збитків, які становили понад 300 тис. гривень та які заподіяні державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Відповідна претензія була направлена до КП «ПЛЕСО», але її посадовці КП проігноровали.

Поліція неодноразово зверталась до КП з метою отримання необхідних документів щодо вжитих підприємством заходів у зв’язку з забрудненням водойми, але посадовці КП також ці звернення ігнорували, на допити не з’являлися та про причини свого не прибуття не повідомляли.

Надалі з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення вже на підставі ухвали суду в офісних приміщеннях КП «ПЛЕСО» були проведені обшуки, у ході яких були вилучені документи, що підтверджують злочинну бездіяльність службових та посадових осіб КП.

Це лише черговий епізод з корупційних оборудок столичних комунальників. Про обшуки в КП «Плесо» та про підозри її керівникам останнім часом повідомляло навіть власне КМДА, тому причинами були корупційні схеми очільників КП, плинність керівних кадрів при цьому не відображається на зменшені випадків їх злочинної діяльності.


#ОболонськаПрокуратура #Нацполіція #Плесо #КМДА #ДержавнаЕкологічнаІнспекціяСтоличногоОкругу #корупція
Поділиться в соціальних мережах: