Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Кривому Розі комунальники «відмивали» кошти на закупівлі міського автотранспорту

У Кривому Розі комунальники «відмивали» кошти на закупівлі міського автотранспорту - Корупціонер в Україні
14620
У Дніпропетровській області СБУ викрила масштабну корупційну схему, яку організував керівник одного з комунальних підприємств Кривого Рогу.

Слідством встановлено, що посадовець в обхід тендерних процедур здійснив закупку громадських автобусів та тролейбусів за завищеною майже вдвічі ціною. До цього чиновник залучив підконтрольну йому комерційну структуру. Схема полягала в наступному, громадський транспорт закупало не комунальне підприємство, а фірма-посередник. А комунальники, в свою чергу, використовували придбаний посередником міський транспорт на умовах лізингу.

Експертизою було встановлено, що ця оборудка коштувала міському бюджету майже 7,3 млн грн. За результатами обшуків правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує факти протиправної діяльності.

Фігуранту справи - директору комунального підприємства інкримінують дії за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Наразі встановлюються всі обставини злочину та виявляються всі причетні до оборудки посадові особи.

Складається враження, що поки «кота немає миші в танок», тобто нема контролю й з’являються різні корупційні схеми. Але корупція має більш глобальний характер, корупціонери є в більшості місцевих органах влади, тому лише громада та громадськість можуть зупинити їх, вимагаючи їх дійсно прозорої діяльності.


#СБУ #КривийРіг #корупція #громадськийавтотранспорт #комунальнепідприємство
Поділиться в соціальних мережах: