Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Львові в одному з торговельних центрів поліція затримала на хабарі у 10 тис. гривень високопосадовця облуправління водних ресурсів

У Львові в одному з торговельних центрів поліція затримала на хабарі у 10 тис. гривень високопосадовця облуправління водних ресурсів - Корупціонер в Україні
17910
Після новорічних свят Нацполіція під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури, затримали одного з керівників Басейного управління водних ресурсів (БУВР) річок Західного Бугу та Сяну Держводагентства України під час одержання другої частини «відкату» – 10 тис. гривень. Наприкінці грудня було задокументовано отримання посадовцем ще 10 тис. гривень.

Корупційну «схему» організував 39-річний чиновник, який вимагав «відкати» за виконані будівельно-ремонтні роботи. Так, за сплату проведених ремонтно-будівельних робіт з відновлення перепаду на річці Недільнянка та постачання щебеню високопосадовець вимагав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в розмірі 12 % від загальної вартості робіт.

За фактом отримання хабаря проводяться санкціоновані обшуки та вирішується питання стосовно повідомлення про підозру та обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Навіть у свята корупціонери «працюють». Чомусь зміна керівників у різних відомствах та установах не може вплинути на появу корупційних схем, може законодавство не досконале чи воно не працює. Скоріш у корупціонерів немає страху за свої вчинки бо покарання вибіркове та не відповідає значущості злочину.

#Нацполіція
#Прокуратура
#Держводагенство
#БУВР #корупція
Поділиться в соціальних мережах: