Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Львові затримали двох «комерсантів» у погонах Нацполіції під час одержання хабаря

У Львові затримали двох «комерсантів» у погонах Нацполіції під час одержання хабаря - Корупціонер в Україні
15720
ДБР (ТУ в м. Львові) під час одержання хабаря затримали заступника начальника відділу кримінальної поліції та оперуповноваженого цього ж відділу Управління поліції ГУ Національної Поліції у Львівській області.

Слідством було встановлено, що працівники поліції вимагали 2 тис. доларів США у підозрюваного в кримінальному провадженні щодо крадіжок. За це поліціянти обіцяли не передавати додаткові матеріали у справі до слідчого відділення поліції, чим зменшено обсяг кримінальних правопорушень. До «послуги» також входив вплив на прокурора для зменшення підозрюваному вироку, тобто без позбавлення волі.

Дії фігурантів справи кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування з’ясовується можлива участь у злочині інших посадових осіб.

Черговий факт бездіяльності керівництва поліції. Створюються нові підрозділи, які будуть слідкувати за співробітниками, і це не рахуючи вже наявної власної служби внутрішньої безпеки. А затримують хабарників СБУ чи ДБР, тоді навіщо витрачати гроші платників податків якщо орган перетворився на комерційну структуру, яка зокрема, й займається продажами кримінальних справ.


#ДБР #Львів #Нацполіція #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: