Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Полтаві спіймали на хабарі в сумі 5 тис. доларів США місцевого депутата Євгена Диканя та посадовця Полтавської міськради Миколу Шевельова

У Полтаві спіймали на хабарі в сумі 5 тис. доларів США місцевого депутата Євгена Диканя та посадовця Полтавської міськради Миколу Шевельова - Корупціонер в Україні
17200
СБУ у Полтавській області під час отримання другого траншу хабаря у сумі 3 тис. доларів США затримала депутата Полтавської міськради Євгена Диканя та начальника Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради Миколу Шевельова.

Хабарники намагалися організувати систему поборів з місцевих підприємців за видачу дозвільних документів на будівництво та благоустрій територій міста. У разі відмови з оплати «послуг», злочинці погрожували створити перешкоди у веденні підприємницької діяльності.

За даними прокуратури в березні цього року, під час перевірки в одному із приміщень на вулиці Соборності, міська інспекція з контролю за благоустроєм виявила порушення. Там проводилися архітектурні оздоблення без дозвільних на те документів. Саме від власника приміщення Є. Дикань разом із начальником міського управління з питань містобудування та архітектури М. Шевельовим й вимагали хабар у 5 тис. доларів США за отримання необхідних дозволів - паспорту зовнішнього упорядження фасаду нежитлових приміщень будинку. Попередньо платити гроші власник відмовився. Він двічі подавав заяву до міськради щодо отримання необхідних документів, але отримував відмову. У квітні депутат знову запропонував підприємцю «сплатити» гроші. За деякий час той погодився. Вже під час отримання другого траншу хабарники були затримані.

Підозрюваний депутат Євген Дикань справу щодо ймовірного вимагання хабаря називає замовною. Він вважає, що дані сфальсифікували, бо він відмовився допомагати у знятті з посади теперішнього міського голову Олександра Мамая, начебто про це його попереджували.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Не можна звинуватити того хто не мав стосунку до корупційних схем. Обмовити звичайно можливо, але важко це довести без фактів та доказів. Так останнім часом є випадки провокацій з боку правоохоронців неправомірною вигодою, але при цьому участь у схематозах легко спростувати якщо ти чесний депутат. Слідство та суд з’ясують правду.


#СБУ #Полтавськаміськрада #Мамай #Дикань #Шевельов #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: