Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці ДБР проводить слідчі дії на ПрАТ «Кузня на Рибальському»

У столиці ДБР проводить слідчі дії на ПрАТ «Кузня на Рибальському» - Корупціонер в Україні
18300
ДБР повідомили про підозру колишнім посадовцям Міністерства оборони України та ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» за фактом поставки неякісної військової техніки.

Слідством було встановлено, що голова правління «Кузні на Рибальському» «запропонував» заступнику Міністра оборони України укласти державний контракт на поставку військових катерів саме з його підприємством. Розуміючи хто є кінцевим бенефіціарним власником підприємства, заступник міністра дав «вказівку» своїм підлеглим укласти державний контракт щодо будівництва катерів саме з вказаним акціонерним товариством.

У ході слідства був встановлений ще факт перевищення службових повноважень фігурантом справи та одним із директорів ввіреного йому Департаменту МОУ, які також здійснювали закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва ПрАТ «Автомобільна компанія «БОГДАН МОТОРС», які теж не відповідають встановленим вимогам для військової техніки та не можуть бути використані у ЗСУ.

За результатами обшуків лише в одного з фігурантів справи була вилучена зброя та значна сума готівки: понад 364 тис. доларів США, близько 53 тис. євро та майже 3 млн. гривень. За попередніми оцінками своїми злочинними діями корупціонери завдали державі збитків на суму понад 475 млн. грн.

Наразі повідомили про підозру: заступнику Міністра в 2015—2019 рр., директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ в 2015—2017 рр. та директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ в 2018—2019 рр. Їм інкримінують дії за ч. 5 ст. 27 (пособник), ч. 4 ст. 4261 КК України.

Одночасно повідомлено про підозру ще колишньому голові правління «Кузні на Рибальському», якого звинувачують за ч. 4 ст. 27 (підбурювач), ч. 2 ст. 192, ч. 4 ст. 4261 КК України.

Розслідування триває, в ході якого встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Чи були шанси у «Кузні на Рибальському» отримати військовий контракт у разі іншого бенефіціарного власника цього товариства? Вважаємо, ні. Тим більше такі замовлення повинні проводитись через систему «ПРОЗОРРО», але навіщо якщо бізнес і влада в одних руках.


#ДБР #МОУ #ЗСУ #КузняНаРибальському #БОГДАНМОТОРС #корупція
Поділиться в соціальних мережах: