Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці екологічна прокуратура повернула державі землі «Жукового острову»

У столиці екологічна прокуратура повернула державі землі «Жукового острову» - Корупціонер в Україні
20000
У Києві Спеціалізована екологічна прокуратура у Господарському суді м.Києва добилася скасування рішення про реєстрацію приватного права власності на об’єкт незавершеного будівництва (площею понад 5,3 га) на земельній ділянці в межах ландшафтного заказника «Жуків острів».

У жовтні 2007 року КМР незаконно передала житловому кооперативу 75 га земель Жукового острову, з них 67,21 га було безоплатно передано у приватну власність для будівництва житла, а 7,48 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей і благоустрою території острова.

Для приховування намірів кооператив  передав ці земельні ділянки до статутного фонду інших товариств, попередньо поділивши їх.

Ще у 2016 році прокуратура в судовому порядку скасувала зазначене рішення КМР та державні акти на ці земельні ділянки, щоб запобігти кооперативу чи подальшим набувачам отримати права власності на ці землі.

Незважаючи на це, у грудні 2018 року одне з господарських товариств незаконно внесло до реєстру право власності за собою на нібито готовий на 22% об’єкт незавершеного будівництва на цій земельній ділянці (площею 5,3 га). Слідством було встановлено та доведено в суді, що реєстрацію права як на об’єкт будівництва, так й на земельну ділянку здійснено без погодження з уповноваженими на це органами. Також з’ясовано, що фактично на ділянці будівельні роботи не проводились.

Окремо за цим фактом (незаконної реєстрації прав) відкрито кримінальне провадження.

Це не поодинокий випадок коли різні ділки від влади намагаються «прихватизувати» столичні острови чи ГТС. Але у всіх цих випадках незрозуміла позиція київської влади, чому лише правоохоронні органи намагаються зберегти столичне майно та землю, а де поділися відповідні структурні підрозділи КМДА. Чиї таємниці десятиліттями береже земельний департамент КМДА?


#СпеціалізованаЕкологічнаПрокуратура #ГосподарськийСудКиєва #КМР #КМДА #корупція #незаконневідчуженняземлі #Жуківострів
Поділиться в соціальних мережах: