Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці на хабарі затримано профспілкового функціонера, який вимагав за «прихватизацію» санаторію 1 млн. грн

У столиці на хабарі затримано профспілкового функціонера, який вимагав за «прихватизацію» санаторію 1 млн. грн - Корупціонер в Україні
17280
Нацполіція під час отримання чергового «траншу» в розмірі 300 тис. грн хабаря за передачу в оренду санаторію затримала заступника голови правління структурного підрозділу Федерації профспілок України (ФПУ), до складу якого входять лікувально-оздоровчі заклади.

Профспілковий функціонер вимагав один мільйон гривень неправомірної вигоди за «вирішення питання» щодо укладання договору оренди санаторію, який знаходиться на території Дніпропетровської області, з подальшим його викупом. Фігурант справи раніше отримав від представника комерційної структури 200 тис. грн, цей факт також був задокументований.

Хабарнику інкримінують дії за ч. 4 ст. 368-3 КК України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). За скоєне може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії щодо виявлення співучасників оборудки.

Знов без «сприяння» ФДМУ не обійшлося. Майно профспілок є державним майном й ФДМУ повинен був його інвентаризувати та передати відповідним державним органам в управління. Але не склалося. Державним майном продовжують керувати та розпродавати його різні ділки під егідою профспілок.


#Нацполіція #профспілка #ФПУ #ФДМУ #приватизація #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: