Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці НАБУ запобігла «оборудці» з будівлями Нацкінематеки, які через банкрутство намагались «прихватизувати»

У столиці НАБУ запобігла «оборудці» з будівлями Нацкінематеки, які через банкрутство намагались «прихватизувати» - Корупціонер в Україні
23050
НАБУ допомогло повернути в державну власність майно ДП «Національна кінематека України».

Слідством було встановлено, що через змову арбітражного керуючого ДП «НКУ», посадовців Мінкульту, а також приватних осіб була організована корупційна схема привласнення державного майна ДП. За результатами оборудки будівлі Нацкінематики були продані на аукціоні за заниженою вартістю наперед визначеному приватному підприємству.

У червні цього року Північний апеляційний господарський суд підтвердив незаконність зазначеного аукціону з продажу майна та визнав його результати недійсними. За рішенням суду 14 будівель та споруд загальною площею понад 5 тис. кв. м, що розташовані на 8 га на околиці столиці, мають бути повернуті у власність держави.

Ініціатором перевірки законності аукціону виступила юридична особа, яка була позбавлена можливості взяти участь в аукціоні на законних підставах, й вона ж подала позов про визнання недійсним аукціону через порушення правил його проведення. Для перевірки законності дій держслужбовців та арбітражного керуючого НАБУ увійшло до цієї, а вже на підставі зібраних матеріалів досудового розслідування Господарський суд міста Києва визнав недійсними результати аукціону з продажу майна Нацкінематеки. Суд апеляційної інстанції підтвердив законність рішення суду першої інстанції.

За цією схемою, тобто коли державне підприємство не без участі міністерства, яке здійснює управління ним, роблять банкрутом, а вже потім через сумнівні аукціони жваво «розпродають» державне майно. У такий незаконний спосіб, зокрема був «проданий» спортивний комплекс «Восход», який належав ДП «Київський радіозавод». Про подробиці цієї оборудки журнал вже публікував журналістські розслідування.


#НАБУ #Мінкульт #ПівнічнийАпеляційнийГосподарськийСуд #ГосподарськийСудКиєва #НаціональнаКінематекаУкраїни #корупція
Поділиться в соціальних мережах: