Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці Нацполіція затримала на хабарі в сумі 8 тис. доларів США двох посадовців Деснянської РДА, які вимагали за дозвіл на розміщення зарядних станцій

У столиці Нацполіція затримала на хабарі в сумі 8 тис. доларів США двох посадовців Деснянської РДА, які вимагали за дозвіл на розміщення зарядних станцій - Корупціонер в Україні
20510
Новітні технологічні тенденції також не проходять повз увагу корупціонерів.
У Києві під час отримання другого «траншу» хабаря в розмірі 4 тис. доларів США Нацполіція затримала посадовців Деснянської РДА та посередника.

За даними слідства, начальник відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища і начальник відділу з питань розвитку транспортної інфраструктури Деснянської РДА налагодили корупційну схему видачі дозволів за надання дозволу на розміщення зарядних станцій для електротранспортних засобів у Деснянському районі. Для приховування своєї корупційної діяльності та уникнення відповідальності ними був залучений посередник, через якого посадовці вимагали 8 тис. доларів США неправомірної вигоди у місцевого підприємця. За це обіцяли допомогти з оформленням дозволів на користування останніми поверхами паркінгів та розміщення там зарядних станцій для електрокарів.

Попередньо був задокументований факт отримання одним з фігурантів справи першої  частини обумовленої суми хабаря – 2 тис. доларів США. Решту, ще 2 тис. доларів США, мали отримати вже після укладення відповідних договорів. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Може час обкладати податками хабарі. А ще столичній громаді пропонують утворення районних рад, може щоб збільшити кількість корупціонерів. З одного боку очільників держадміністрацій призначає сам Президент, з другого адміністрації ні кому не підпорядковані, пора щось міняти. Лише їх ліквідації дасть значно з економити грошей в бюджеті на їх зарплати.


#Нацполіція #ДеснянськийРайон #ДеснянськаРДА #корупція
Поділиться в соціальних мережах: